Merchandising

PKK je vodilni ponudnik na področju merchandisinga v Sloveniji. Zaupajo nam najuspešnejše blagovne znamke, kot so Vendis, Lušt, Digit, Barjans, Semenarna. Zaupate nam lahko na podlagi naše strokovno podkovane in izkušene ekipe terenskih pospeševalcev prodaje, ki zaradi poznavanja lokalne ekipe doprinesejo k bolj efektivnim obiskom, kredibilnim odnosom, nižjim stroškom ter k ustvarjanju novih, inovativnih pristopov do dela.

Kaj je merchandising?

Merchandising predstavlja kvalitetno vizualno predstavo ter promocijo vaših izdelkov, ki so na voljo za nakup obiskovalcem trgovin ter poslovnih centrov. To vključuje tržne strategije, izpostavitve izdelkov ter upravljanje z zalogo in konkurenčnimi cenami. Merchandising je pomemben za naročnike, ki želijo graditi svojo blagovno znamko, izboljšati izkušnjo kupcev, biti boljši od konkurence in seveda ultimativno spodbuditi prodajo.

Poleg vseh elementov storitve pozicioniranja, merchandising nudi bolj poglobljeno obravnavo naročnikovih izdelkov ter pospeševanje prodaje v trgovini:

 • Spremljanje zalog in statusov izdelkov
 • Naročanje izdelkov v poslovalnice
 • Upravljanje z aktualnimi izpostavitvami v trgovini
 • Transparentni vpogled v stanje izdelkov

Merchendising predstavlja celovito podporo naročniku v dobavo, izpostavitev in stanje artiklov. Omogoča, da se določene trgovinske aktivnosti prenesejo na nas, z namenom razbremenitve lastne ekipe. Priporočamo ga podjetjem z manjšo ekipo lastnih potnikov, sploh na območjih, kjer je njihov obisk redek.

Merchandising

Kako izvajamo merchandising?

Dandanes trgovci uporabljajo številne strategije, da privabijo kupce k nakupu, od katerih je še vedno zelo pomembna fizična izpostavitev izdelkov v trgovini - od strateškega združevanja izdelkov, dobro založenimi policami z jasnimi izpostavitvami, z poudarjanjem določenim promocijskih izdelkov ter vzorcev. Pomembni sta tudi čistoča in urejenost, saj sta sinonim za strokovnost.

Pri PKK poskrbimo, da je so vaši izdelki predstavljeni in promovirani v najlepši luči, da je vaša ponudba strateško organizirana, kot na primer, da promocija izdelka spremeni kupca, ki le ležerno opazuje vaše artikle, v kupca, ki se tedensko vrača po vaš artikel.

Z učinkovitim merchandisingom vam pomagamo razviti vašo blagovno znamko, tekmovati z drugimi v isti kategoriji in ostati konkurenčni, tudi ko je gospodarstvo v težavah.

Prednosti merchandisinga

Stroškovna učinkovitost

Merchandising je eno najcenejših orodij promocijskih orodij, še posebej, če je podjetje izkušeno in se zaveda svojih potreb. Pri PKK zaposlujemo lokalne pozicionerje, zato prihranimo na potnih stroških, obenem pa povežemo lokalne ekipe, kar pomeni grajenje dolgotrajnega zaupanja med vašo znamko ter trgovskim centrom.

Vpliv na prodajnem mestu

Merchandising vpliva na stranke v tisti zadnji fazi odločitve o nakupu. Ob visoki nasičenosti trga, naj bo vaš izdelek tisti, ki kupca prepriča v nakup preko odlične izpostavitve, cenovne konkurenčnosti ter organiziranega izgleda.

Želite prilagojeno ponudbo?

Pokličite nas na +386 8200 38 98

ali pa nas kontaktirajte preko obrazca

Dosegljivi smo od ponedeljka do petka: 8:00 - 16:00

Katerim podjetjem priporočamo izbiro storitve merchandising?

Merchandising priporočamo podjetjem z manjšo ekipo lastnih potnikov, sploh na območjih, kjer je njihov obisk redek. Ko se odločite za storitev merchandisinga, nam prepustite celotno skrb za izgled in vodenje vaših izdelkov v trgovinah, medtem ko se vi lahko fokusirate na druge aktivnosti za razvoj in rast vaše znamke.

Merchandising vam priporočamo, v kolikor vaše podjetje stremi k:

 • Večjemu in učinkovitejšemu pospeševanju prodaje v trgovini
 • Hitrejšemu obratu zalog
 • Ustvarjanju večjega zaupanja kupcev ter k širitvi prepoznavnosti vaše znamke
 • Večjemu zadovoljstvu in povečani zvestobi strank
 • Okrepljenim odnosom s trgovskimi centri, ki bodo ob lično predstavljenih izdelkih ugotovili, da se stranke v njihove poslovalnice vračajo prav zaradi vaše ponudbe!

Zakaj je PKK najboljša izbira za merchendising?

Pri PKK stremimo k temu, da profesionalno, kreativno in kvalitetno realiziramo vašo vizijo. Zaupajo nam najuspešnejša slovenska podjetja, naše prednosti na trgu pa so sledeče:

 • Sodelujemo z lokalnimi pozicionerji, kar zmanjša stroške dela, obenem pa doprinese k bolj efektivnim obiskom, saj se poznajo z lokalno ekipo in tako gradijo zaupanja vredne, dolgoročne odnose
 • PKK ekipa šteje že več kot 500 strokovno podkovanih in izkušenih potnikov, na podlagi česar smo zelo fleksibilni v primeru potrebe po menjavi zaradi odsotnosti
 • Super se znajdemo v dinamičnem delovnem okolju, zato nam lahko zaupate tudi vaše obsežnejše projekte z visoko frekvenco dela.
 • Pohvalimo se lahko tudi z izjemno proaktivnostjo v reševanju izzivov in neskladij med ekipo ter partnerskimi poslovalnicami
 • Aktivnosti izvajamo po celotni Sloveniji in Hrvaški. Dnevno obiskujemo več kot 300 lokacij vseh večjih trgovcev